På grunn av koronaviruset og smittefare vil mange arrangement bli avlyst framover. Dette vil ikkje nødvendigvis gå tydeleg fram i kalenderen på www.vest-telemark.no. Sjekk med arrangør dersom du lurar på om eit arrangement er avlyst eller ikkje.

Sommaropning 2020 kunstutstilling Skinnarlandsamlinga - Vest-Telemark.no Sommaropning 2020 kunstutstilling Skinnarlandsamlinga - Vest-Telemark.no Sommaropning 2020 kunstutstilling Skinnarlandsamlinga - Vest-Telemark.no

Sommaropning 2020 kunstutstilling Skinnarlandsamlinga

Nedre Såtehov 4, Rauland

Om

I galleriet med skulpturar av Knut Skinnarland er det kvart år nye separat- og salsutstillingar med biletkunst.

I 2020 er det Rolf Nerli og Kjell Bendiksen som er utstillarane våre.

Kjell Bendiksen (f.1948 i Bergen) er grafiker og maler. Eksperimentering og utprøving av ulike grafiske teknikker har siden tidlig på 1970 tallet vært en viktig del av Bendiksen virksomhet som billedkunstner.Det er særlig innen ulike dyptrykk-teknikker han har utviklet sitt billedutrykk. Han har hatt en rekke utstillinger i Norge og har deltatt ved flere internasjonale grafikkbiennaler og triennaler. 

Kjell Bendiksen har vært bosatt i Lillehammer siden 1988.

ROLF NERLI – LITOGRAFIER OG MÅLERI
Rolf Nerli ble født i Siljan i 1951. Han har en solid kunstutdanning med «Kunst og Handverksskolen» i Oslo 1971-74 og «Kunstakademiet» i Oslo 1974-79. I tillegg diverse studieopphald i utlandet.
Han debutera alt i 1980. Han har deltekje på Høstutstillingen fleire gonger. Han er innkjøpt av mange offentlege kunstsamlingar og han har hatt svært mang separatutstillingar rundt omkring i heile Noreg. I 2008 laga Rolf bilde i diplomet til Nobels fredspris.
Rolf Nerli bur og arbeider no i Tønsberg. Sjølv om han har budd halve livet i Vestfold har han framleis kontakt med Telemark. Dei siste 9 åra har han hatt hytte på Farhovd i Rauland. Han er veldig glad i å gå på ski. Kanskje var også hans interesse for løping, dans og folkekunst medverkande til at han ville ha hytte på Rauland.
Mange av Rolfs bilete dei siste åra er vinterbilete, der landskap på Rauland truleg har vore hans Inspirasjon. Desse bileta har ofte ein stor stein eller ein fjellknaus framme og så eit flatare mellomparti med skispor innover mot fjellet bak.

 

Opningstider sommar 2020
25.juni-15.august , tysdag-sundag ; kl.12.00-17.00. Måndagar stengt

Ved sida av sommarutstillinga ser du den faste utstillinga av billethoggaren Knut Skinnarland, med skulpturar, måleri, grafikk og teikningar.

Barn 6-15 år NOK 40,- pr. person
Familiebillett (2+2) NOK 200,- per dag
Grupper min. 10 pers. Tillegg kr. 500,- pr. gruppe v/omvising utanom hovudsesong.NOK 60,- pr. person
Honnør/student NOK 60,- pr. person
Vaksne (fra 16 år) NOK 80,- pr. person

Kontaktinformasjon


Tlf: 35069090
E-post: post@vtm.no

Kart over Nedre Såtehov 4, Rauland