Viser i Sentrum 2017 - SVEVE frå Vest-Telemark.no

Viser i Sentrum 2017 - SVEVE

Raulandsakademiet as

Akademiet 2, Rauland

3864 Rauland

Musikken SVEVE spiller er vanskelig å sette i en bestemt sjangerbås. Vi har hentet «inspirasjon» fra viser, pop. jazz og folkemusikk. Alt vi fremfører er «hjemmelagd». Musikken er skrevet av Torgeir Hefre, tekstene av Anne Grimstad Fjeld. De er alle nynorske. Kanskje er det et kjennetegn, det at musikken og tekstene er knyttet tett til hverandre, og at innholdet i teksten får en tydelig plass i konseptet.

Etter konserten vert det åpenscene ledet av festivalvert Robbie Bankes i Gardsjordstoga!

Konserten er ein del av visfestivalen "Viser i Sentrum", som no arrangeres for sjette året på rad.
I år skjer alt under Raulandsakademiet sitt tak.

Anne Grimstad Fjeld har tidligere gitt ut to CD-plater. Den første, Seljåsen – dyretrall og trollevers (barneplate) ble spellemannnominert og kjøpt opp av Innkjøpsordningen for fonogrammer. Den andre, Tein («voksenplate»), ble nominert til Edvardprisen for beste tekster til musikkutgivelser. Anne har jobbet som sanger og tekstforfatter i mange år, og har sunget i alt fra små grendehus til Oslo konserthus. Hun har over tusen skole- og barnehagekonserter bak seg, mange av dem i regi av Rikskonsertene. Anne har sunget i en rekke grupper og har vært innom flere sjangre (viser, folkemusikk, jazzrock, pop …). Hun har mottatt Telemark fylkes kunstnerstipend. Anne har laget tekstene til SVEVE.
Torgeir Hefre har skrevet musikken SVEVE spiller. Han trakterer tangenter i gruppa. Torgeir har lang fartstid som musiker. Blant annet har han siden 1979 vært fast medlem av Notodden Bluesband, og har spilt med en rekke anerkjente musikere fra bluesmiljøet, blant andre Salomon Burke og Knut Reiersrud. Torgeir har skrevet, arrangert og spilt musikk fra ulike stilarter som storband, småjazz, dansemusikk, folkemusikk, viser, revy og musikal. Hans bidrag til musikkmiljøet i Telemark er stort. Blant kjente musikere han har jobbet med er Torild Sivertsen, Knut Buen, Agnes Buen Garnås og Ingunn Flatland. Nå har han tonesatt et knippe nynorske tekster som Anne Grimstad Fjeld har skrevet.
Oddbjørn Aase har også lang erfaring med arbeid fra et mangfold av musikk-stilarter og sammenhenger. Han er en «multiinstrumentalist» som spiller slagverk, trekkspill, piano/orgel, bass og gitar. I SVEVE spiller han også «litt av hvert», etter som det passer seg. Oddbjørn har turnert mye for bl.a. Telemarkkonsertar og Rikskonsertene. Han har spilt i E-76 siden 1999, og er «fast vikar» i Ni liv – både med bass og tangenter. Oddbjørn har mottatt Kulturprisen i Seljord, for sin store innsats i det lokale musikkmiljøet. Egentlig er han komponist, med kandidateksamen i komposisjon fra Norges musikkhøgskole – og har derfor hatt flere oppdrag med å skrive og arrangere musikk, blant annet for Arve Moen Bergset og Telemark kammerorkester.
Erling Eriksen spiller gitar og bass i SVEVE. Han har vært og er en svært aktiv, utøvende musiker i Telemark, og har opp gjennom årene spilt i flere band. Blant annet spilte han i en 10-års periode i gruppa Terry Lehns (country/folk-musikk) og i ca. 15 år i M-bandet (country/blues/pop-musikk). En periode var han også del av en trio sammen med de kjente Grenlands-musikerne Gøran Grini og Geir Fragell. Erling og Torgeir har tidligere samarbeidet i en rekke sammenhenger, særlig som musikere i en rekke revyer i Midt- og Vest-Telemark.

Henta frå Facebook. Gå til arrangementssida.