Martinnitus (Tellef Kvifte, Leiv Solberg og Mats Berglund) frå Vest-Telemark.no

Martinnitus (Tellef Kvifte, Leiv Solberg og Mats Berglund)

Folkemusikkscena på Rauland

3864 Rauland

Martinnitus i Årestoga
Onsdag 20. september spelar bandet Martinnitus i Årestoga på Raulandsakademiet.
Bandet er sett saman av tre godt vaksne karar som har høyrt mykje gjennom eit langt musikarliv. Mellom anna slåttane etter spelemannen Martinus Amundsen frå Elverum, som gruppa har namnet frå.
Mats Berglund lærde seg låtar alt som sju-åring frå meisterspelemannen Ola Jonasson frå Hotagen i nordvestre Jämtland. Der fekk Mats Lapp-Nilspolskor som han igjen hadde etter morfaren Erik Larsa. På 1970-talet gjekk Mats djupt inn i musikk frå grenselandet Värmland – Norge, der han fann spelemannen Johan Hollseter i Flendalen, Trysil. Der lærte Mats eit stort repertoar av runnom, den lokale nemninga for pols på dei kantar. Når Mats ikkje er ute og spelar, underviser han på musikkhøgskolen Ingesund i Arvika samstundes som han er masterstudent på Rauland.
Tellef Kvifte spelar fløyte, orgel og sax i Martinnitusbandet. Som musikar er han oppteken av tradisjonell norsk folkemusikk, frijazz og mykje anna, og liker godt å jobbe som musikkprodusent når han ikkje speler eller underviser ved Institutt for folkekultur og folkemusikk. Han lærde å spele litt piano av storebror som fire-åring; har sidan lært klarinett, sax og hardingfele av mange ulike kjelder, samt ein del instrument han stadig forsøker å lære seg sjølv.
Leiv Solberg er multiinstrumentalist og programleiar på radio med folkemusikk som spesialfelt. På oppdrag med Martinnitus band er det vesentleg gitar og mandola som ligg bak i bilen, men klangpreferansane er stadig i endring. Ikkje godt å seie kva som hender på neste spelejobb med Martinnitus band.

Det er folkemusikkscena på Rauland som arrangerer konserten.


Konserten arrangeres i lag med Høgskolen i Sør-Aust Noreg som en del av Forskningsdagene.

Foto av Martinus Amundsen : Glomsdalsmuseet

Henta frå Facebook. Gå til arrangementssida.