Foredrag med Knut Langeland. frå Vest-Telemark.no

Foredrag med Knut Langeland.

Dalen Hotel

Hotelvegen 33

3880 Dalen i Telemark

Tid: 18.30
Pris:135.- p.p
Victoria salen på Dalen Hotel.
Plasser: 45. (obligatorisk påmelding)
35 07 90 00 eller post@dalenhotel.no


Velkommen på foredrag med Knut Langeland i Victoria rommet på Dalen Hotel.


Det fortelles om hageplanter, blomst og relevante ting som en bør tenke på under gjenskapning av hager. Vi på Dalen Hotel skal i 2018 og framover legge mye tid på å skape en hage som representerer alt det vi står for, og dette er bare begynnelsen.


Det blir avsatt god tid til spørsmål, kaffe, frukt og kake samt omvisning i hagen.

Velkommen til oss!
*
Hageplantene som har vært dyrket i Norge kommer fra mange forskjellige steder i verden, og mange har gjennomgått en sterk foredling før de kom inn i hagene. Hageplantene er med på å skape en vakker og trygg ramme rundt menneskelig aktivitet og er en viktig del av kulturarven. De er med på å gi en opplevelse av skjønnhet og mening i hverdagen, og folk knytter seg til sterkt til noen planter, særlig slike som de opplevde i sin ungdom.

Vi kan ikke ta verken planter eller hager for gitt i vår omskiftelige verden. Plantene må tas vare på ved at noen dyrker dem, og hagene kan bare opprettholdes ved at de blir stelt. I de siste decennier har mange hager gjennomgått en sterk forenkling, ofte i flere omganger. I den forbindelse mister hagene lett både sitt opprinnelige uttrykk og funksjon. I samme prosess går som regel mange hageplanter tapt.

I ettertid er vi blitt mer klar over hva vi har mistet, og mange gjør en innsats for å gjenskape de rammene som bygningene opprinnelig hørte hjemme i. Da er det nødvendig å vite hvilke planter vi bør bruke og hvordan de bør stelles.

*

Henta frå Facebook. Gå til arrangementssida.