Erik Lukashaugen : Hans Børli i toner frå Vest-Telemark.no

Erik Lukashaugen : Hans Børli i toner

Tokke Kulturhus

Storvegen 211

3880 Dalen

HANS BØRLI I TONER
Norske viseskatter tolket av visesangeren fra skogen.

Erik Lukashaugen( 1974) er en norsk profesjonell visesanger. Gitaristen og vokalisten fra Elverum i Hedmark begynte å spille gitar da han var 15 år og komponerte egne sanger fra første stund, men fant sin nåværende musikalske form først i møtet med Hans Børlis dikt. I løpet av seks hektiske vinteruker i 2011 tonesatte han en rekke dikt av "skogens dikter", de fleste sterkt inspirert av norsk folkemusikk og folkeviser. Debutalbumet "Av en sliters memoarer" (2013) ble svært godt mottatt av både publikum og kritikere.

I 2014 valgte Erik å si opp karrierejobb i finansbransjen for å satse 100% på musikken. Året etter slapp han oppfølgeralbumet "Tel si ega tid" som inneholdt tonesatte dikt av bl.a. Vidar Sandbeck og Tore Hestbråten i tillegg til egne tekster. Singelen "Min sønn", skrevet til sønnens dåp, fikk spilletid på NRK P1 og har blitt en livefavoritt. Sommeren 2015 komponerte Erik musikken til musikkteaterforestillingen "Fløtarguten" som ble fremført under Fløterfestivalen i Osen i 2015 og 2016.

Albumet Finnskogvegen fra 2016 var et bestillingsverk for Litteraturfestivalen i Grue og inneholdt tonesatte "Solørdekt på dialekt" av Tore Hestbråten fra Grue Finnskog.

Den 3. juni 2018 vil Erik Lukashaugen og hans faste band Arbeidslaget urfremføre bestillingsverket "Vi eier skogene" under det årlige arrangementet Junikveld ved Hans Børlis barndomshjem i Oppistun Børli i Eidskog. Det er Hans Børli-selskapet som står bak bestillingen og musikken vil bli utgitt på CD og LP i 2018 i anledningen Børlis 100-årsmarkering.

Helt siden debutalbumet har Erik Lukashaugen turnert jevnlig og er en av Norges mest travle artister med over 100 konserter i året.

Henta frå Facebook. Gå til arrangementssida.