Kviteseid - et demensvennlig samfunn frå Vest-Telemark.no

Kviteseid - et demensvennlig samfunn

Kviteseidgata 13, 3850 Kviteseid, Norge

FØRSTE KOMMUNEN I TELEMARK SOM BLIR ET
DEMENSVENNLIG SAMFUNN!!!!!!

Et mer demensvennlig samfunn handler om å møte personer med demens på en god måte. Gjennom at flere i samfunnet kan litt mer om demens, blir det lettere å leve med sykdommen og resultatet er et vennligere samfunn for alle.

Målet med Nasjonalforeningen for folkehelsens kampanje for et mer demensvennlig samfunn, er at mennesker med demens skal møte forståelse, respekt og støtte i samfunnet. Det vil gjøre det mulig for dem å utføre vanlige hverdagsaktiviteter som å handle, bruke offentlig transport, kommunisere med offentlige myndigheter, delta i foreningsliv, være i fysisk aktivitet og bruke ulike kulturaktiviteter.

Temakveld 15 mars 2018 kl 18.00 (Kommunestyresalen)
Overlege ved Sykehuset Telemark Ulrike Sagen kommer for å snakke kort om demens og hvordan bør man møte personer med demens.
Regissør Ragnhild Bergem kommer for å vise oss filmen «Husker du meg?», hvor vi får følge 3 personer som alle fikk demensdiagnose føre fylte 60 år. Siri som vi skal følge er bare 38 år!!! Verdt å få med seg!
Generalsekretæren i Nasjonalforeningen for folkehelsen Lisbeth Rugtvedt skal underskrive samarbeidsavtale med Kviteseid kommune v/ ordfører Tarjei Gjelstad.

Anbefaler ALLE som kan møte personer med demens i dagliglivet eller i forbindelse med jobb om å komme. Få mer kunnskap og forståelse. Samt at man har mulighet til å stille spørsmål.

GRATIS INNGANG, ENKEL SERVERING

Henta frå Facebook. Gå til arrangementssida.