Link tab titleMorgedal


Den moderne skisportens vogge

Løypekøyring i Morgedal. Skisporet.no.

Morgedal i 1860-åri (NRK 1970)


Jazz-elskarar stimar mot New Orleans, Elvis-fans samlar seg i Memphis, ski-entusiastar kjem i flokk til den vesle fjellbygda Morgedal. Kva har dei til felles? Dei jaktar på det originale…

Kven var Sondre Norheim – denne karismatiske personen som endra utforminga av skiene og gav oss verdas første ski med innsving og hælbinding? Kvar budde han, og kva var det med terrenget han voks opp i som inspirerte han til å utvikle ski og skiteknikkar berre for å kunne nyte gleda av full fart utfor bakkane?

Aktuelt

Morgedal IL skal saman med instruktør Tine Raisbæk ha oppstartkurs i kajakkpadling torsdag 6. juni. Oppmøte er kl. 16.30. på Morgedal Camping.

Måndag 10. juni er Sondre sin bursdag, og i tradisjonens tru vil me feire den. Dagen etter, 11. juni er det 100 år sidan kvinner fekk røysterett i Noreg, og det ynskjer me å markere med premiere på førestillinga «Fire kvinner i tid og rom».

Det blir feiring i år også. Toget startar ved Norsk Skieventyr og endar som vanleg ved Morgedal Grendehus.

16 mai 2013

Sondre vart ingen storbonde i Morgedal eller i Nord Dakota, men han var nok ein bondeven, husmannen. Vil du ha god norsk mat kan du besøke Innsvingen Kafé som er ope heile året.  

5 april 2013

Ute i verda er programmet kjent som "New Scandinavian Cooking", og i Noreg blir det sendt av TV2 i programmet «Ein bit av Noreg».

Museum, butikk og Innsvingen Kafé har ope alle dagar, heile veka. Treng du mat til eit selskap, eller du har behov for eit lokale til kurs eller ei samling, kan me hjelpe deg.

Morgedalsleikane 2013 vart som vanleg arrangert fyrste helga i mars. Laurdag 2. mars var det klassisk telemarkrenn og telecross på Øverbø/Kleiv. Sundag 3. mars var det felles topptur til Hovundvarden.

Opningstider Norsk Skieventyr og Innsvingen Kafé

Korleis kjem du hit?This site uses cookies. Read more about cookies here. Ikke vis denne meldingen igjen.