Link tab titleMorgedal


Den moderne skisportens vogge

Løypekøyring i Morgedal. Skisporet.no.

Morgedal i 1860-åri (NRK 1970)


Jazz-elskarar stimar mot New Orleans, Elvis-fans samlar seg i Memphis, ski-entusiastar kjem i flokk til den vesle fjellbygda Morgedal. Kva har dei til felles? Dei jaktar på det originale…

Kven var Sondre Norheim – denne karismatiske personen som endra utforminga av skiene og gav oss verdas første ski med innsving og hælbinding? Kvar budde han, og kva var det med terrenget han voks opp i som inspirerte han til å utvikle ski og skiteknikkar berre for å kunne nyte gleda av full fart utfor bakkane?

Aktuelt

Påmelding via nett er no stengt, men fortvil ikkje, send ein sms til Tarjei på tlf. 95241315 med info om kven, kva for distanse, alder og om du treng kajakk. Du kan og melde deg på før start på laurdagen.

Mange trossa den sterke vinden i årets motbakkeløp opp til Ordalsåta. 59 deltok med startnummer og 55 fullførte turen opp i trimklassa. 

Har du ikkje fått meldt deg på så kan du gjere det på sjølve dagen. Du kan og sende ein melding til Tarjei på tlf.95241315 

Programmet for årets multisport er klart. Som tidlegare år blir det tre konkurransar, Challenge, Classic og Mini. Du kan delta aleine  eller som lag saman med gode vener. Start og mål vil og bli som tidlegare v/Norsk Skieventyr. 

Motbakkehelg i Kviteseid kommune 21.-22. juni. Panorama Opp i Vrådal på laurdag og Ordalsåta Opp sundag 22. juni. Premiering kvar dag og flotte samanlagtpremiar. 

Tysdag 10. juni opna utstillinga "Femmila, skisportens manndomsprøve". Utstillinga har bakgrunn i boksuksessen med same namn, og er i samarbeid med forfattaren Thor Gotaas.

Det blir feiring i år også. Toget startar ved Norsk Skieventyr og endar som vanleg ved Morgedal Grendehus.

Norsk Skieventyr har ope alle dagane i påska. Museum, butikk og Innsvingen Kafè har ope kl. 11.00-17.00 (palmesundag og 1. påskedag til kl. 18.00)

Mennesker fra andre siden av kloden kommer til Morgedal for å vise den moderne skisportens far respekt. Et pilegrimsbesøk i telemarksbygda gir et innblikk i hvorfor.

Gode tilbakemeldingar frå løperar og leierar til arrangørane Skarphedin IL Telemark og Morgedal IL etter NM i Telemark. Tross utfordrande vindforhold vart det gjennomført tre gode NM konkurransar på Raulandsfjell denne helga.

Opningstider Norsk Skieventyr og Innsvingen Kafé

Korleis kjem du hit?This site uses cookies. Read more about cookies here. Ikke vis denne meldingen igjen.