Link tab titleMorgedal


Den moderne skisportens vogge

Løypekøyring i Morgedal. Skisporet.no.

Morgedal i 1860-åri (NRK 1970)


Jazz-elskarar stimar mot New Orleans, Elvis-fans samlar seg i Memphis, ski-entusiastar kjem i flokk til den vesle fjellbygda Morgedal. Kva har dei til felles? Dei jaktar på det originale…

Kven var Sondre Norheim – denne karismatiske personen som endra utforminga av skiene og gav oss verdas første ski med innsving og hælbinding? Kvar budde han, og kva var det med terrenget han voks opp i som inspirerte han til å utvikle ski og skiteknikkar berre for å kunne nyte gleda av full fart utfor bakkane?

Aktuelt

Morgedal Idrottslag inviterer medlemmer til pizzakveld og årsmøte på Norsk skieventyr 11. mars kl 18.00. 

I ein blanding av strålande sol og skikkeleg snovær samlast 6-700 personar til OL-eld markering i Morgedal 30. januar 2016. 

Morgedalsleikane har ein lang tradisjon og har i fleire år vore arrangera den fyrste helga i mars. I år blir det eit samarbeid med Skarphedin IL om Noregs Cup i telemarkøyring.

I februar er det Ungdoms-OL på Lillehammer og OL-elden er på rundtur i Noreg. Laurdag 30. januar kjem den "heim" til Morgedal, bygda der den fyrste Vinter-OL fakkelen vart tent i 1952. 

Tysdag 15. desember var bygdefolk og gjester frå Morgedal hotell samla på Dølehalli på konsert.

Både tilskodarar og utøvarar kosa seg i årets Morgedal Multisport. Familien Mustvedt gjorde reint bord på Mountain Challenge.

Fristen for å melde seg på via deltager.no er 20. august kl. 23.59.  Etter den fristen må du ta kontakt med  tarjeiSPAMFILTER@morgedal.com <%20tarjeiSPAMFILTER@morgedal.com> (Fjern SPAMFILTER fra adressen) eller på sms 95241315. 

Me vil gjerne ha din påmelding nå, det gjer arbeidet vårt lettare.

Har du lyst å bli med på Multisport, men kvier deg litt for kajakketappa? Kanskje du ikkje har prøvd kajakk før eller føler deg litt rusten?

Laurdag 22. august er det nok ein gong klart for Morgedal Multisport. Det er i år det niande arrangementet på rad. 

Opningstider Norsk Skieventyr og Innsvingen Kafé

Korleis kjem du hit?This site uses cookies. Read more about cookies here. Ikke vis denne meldingen igjen.